Δελτίο Τύπου για συνάντηση ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με Ι. Μανιάτη

Συνάντηση γνωριμίας και γόνιμη συζήτηση επί αρκετών τεχνικών θεμάτων είχαν χθες ο Πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, με τον συνάδελφό τους, Καθηγητή Τοπογράφο Μηχανικό, πρώην Υπουργό ΠΕΚΑ και υποψήφιο για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Λίνος Μπλέτσας ενημέρωσε τον κ. Μανιάτη για τα απαραίτητα έργα υποδομής, που εκκρεμούν στο Νομό, δίνοντας έμφαση στην πάγια πρόταση του ΤΕΕ για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, με ταυτόχρονη δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ. στο Αγγελόκαστρο, την αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου, καθώς και στην ολοκλήρωση του έργου Αμβρακία – Ακτίο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στις δυνατότητες ανάπτυξης του Νομού μέσω της εκμετάλλευσης του πρωτογενούς τομέα και της τυποποίησης των μοναδικών προϊόντων του, προαπαιτούμενο για την οποία συνιστά ο καθορισμός των χρήσεων γης ,ενώ υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης του καινοτόμου τομέα των logistics, που μπορεί να επιφέρει αξιοσημείωτη ώθηση στην τοπική οικονομία.

Παράλληλα, τονίστηκε η απουσία ευρύτερων αναπτυξιακών πολιτικών και καυτηριάστηκε ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης, που συμβάλλει έτι περαιτέρω στην οικονομική απίσχναση τόσο του κλάδου των Μηχανικών, όσο και όλων των άλλων παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής.

Υπερθεματίζοντας από την πλευρά του ο κ. Γ. Μανιάτης επισήμανε την αναπόδραστη ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και την αξιοποίηση συγκεκριμένων κονδυλίων προς την κατεύθυνση των φοροαπαλλαγών, προκειμένου να λάβει χώρα η αναπτυξιακή επανεκκίνηση του τόπου, ενώ περιέγραψε αδρομερώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πολιτικής επένδυσης στην πράσινη οικονομία και τις προοπτικές ανάκαμψης, που αυτή μπορεί να προσφέρει.

Αναφέρθηκε επίσης στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ Οίκον» , που θα συμβάλλει στην ανάσχεση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας, τονίζοντας ότι η προετοιμασία που είχε γίνει επί υπουργίας του έμεινε πλήρως ανεκμετάλλευτη από την παρούσα Κυβέρνηση.

Τέλος δεσμεύτηκε, πως θα βρίσκεται στη διάθεση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την παροχή ενημερωτικής και επιστημονικής αρωγής στα τεχνικά θέματα του Νομού και αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Προέδρου του ΤΕΕ, δήλωσε ότι θα παραστεί ως ομιλητής στην εκδήλωση, που σχεδιάζει το Περιφερειακό Τμήμα με κεντρική θεματολογία την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, μιας και επί της θητείας του στο ΥΠΕΚΑ τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα ψηλά στην ενεργειακή ατζέντα της χώρας.

Στη συνάντηση με τον κ. Γ. Μανιάτη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Λίνος Μπλέτσας ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ψυλλιάς, ο  Γ.Γ. κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και τα μέλη της Δ.Ε. κ. Αδάμ Βλαχογιάννης και κ. Αλέξιος Κατσακιώρης.

 

 

 

TOP