Δελτίο Τύπου Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2018

Tην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/01/2018 το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, που ήταν αφιερωμένη στα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στην καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου, ο κ. Σ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στον εργώδη, αλλά αναγκαίο μετασχηματισμό, που απαιτείται προκειμένου να ανασταλεί  η περαιτέρω συρρίκνωση του παραγωγικού συστήματος και να ενεργοποιηθούν οι τεράστιες, αλλά εν υπνώσει δυνατότητες του επιστημονικού δυναμικού με στόχο την έκλυση πραγματικής, δημιουργικής ενέργειας. Προς επίρρωση του στόχου αυτού, ως ικανή και η αναγκαία συνθήκη ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε, πέραν της πλήρους αφομοίωσης των στοιχείων της καινοτομίας και της προστασίας όλων των δημοκρατικών κατακτήσεων των πολιτών, την εργαλειοποίηση των απαραίτητων ΄Έργων Υποδομής, εστιάζοντας γεωγραφικά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πολυπόθητη κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου και την κατάρρευση του οδοστρώματος στην Κλεισούρα, ήρθε  η ίδια η φύση, με οδυνηρό τρόπο να  υπενθυμίσει σε όλους την αναγκαιότητά της, θέτοντας αμετάκλητα στο περιθώριο την όποια διάθεση αμφισβήτησης της σκοπιμότητάς της.

Στη συνέχεια ο κ. Μπλέτσας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του ΤΕΕ υπό την καθοδήγησή του, αναφερόμενος, στη λειτουργία νέων και παλιών Μόνιμων Επιτροπών με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, στην πλήρη αναβάθμιση της ιστοσελίδας με νέες  δυνατότητες, την είσοδο του Περιφερειακού Τμήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των μελών του, καθώς και στην προσπάθεια εμπέδωσης του πρωτοποριακού ρόλου του ΤΕΕ, μέσω καινοτόμων ημερίδων, που κόμισαν καινοφανείς όρους σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως η εκδήλωση για την ενεργειακή φτώχεια και η αντίστοιχη για τα logistics.

Tέλος, όσον αφορά τα 20 έτη λειτουργίας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ειδική μνεία έκανε στην πορεία και τα οράματα των Μηχανικών που υπηρέτησαν επί σειρά ετών το Τμήμα καθιστώντας το αξιόπιστο θεσμό, με εγνωσμένο κύρος και επιστημονική συνέπεια.

Ακολούθησε η προβολή ειδικού αφιερώματος – βίντεο, με τις κυριότερες εκ των δράσεων της εικοσαετούς πορείας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, που περιελάμβανε πλούσιο αρχειακό υλικό, φωτογραφιών, αποκομμάτων εφημερίδων και σχετικών εικόνων. Κατόπιν βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο τμήμα κατά σειρά, ο κ. Βασίλειος Παπασάικας, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής πριν την ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος, ο κ. Παύλος Μοσχολιός πρώτος Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας από το 1997 έως το 2004, ο κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Πρόεδρος του Τμήματος από το 2004 έως το 2010 και ο κ. Κωνσταντίνος Ρόκος, Πρόεδρος του Τμήματος από το 2010 έως το 2016.

Ο κ. Παπασάικας αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος ίδρυσης του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και πως αυτές υπερκεράστηκαν, ενώ ο κ. Μοσχολιός τόνισε πως καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΤΕΕ για την καθιέρωση του στην τοπική κοινωνία και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες από τη διαδικασία της ίδρυσης.

Ο κ. Γ. Παπαναστασίου από την πλευρά του επεσήμανε πως όσοι ασχολήθηκαν ενεργά με το Τμήμα αφιέρωσαν το χρόνο τους από καρδιάς και αυτό αποτέλεσε το λόγο, που το Τμήμα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν. Παράλληλα εξήρε το ρόλο και τις προσπάθειες όλων όσων αγωνίστηκαν για την απόκτηση και αναβάθμιση του κτηρίου του ΤΕΕ.Ο κ. Ρόκος στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά των υπαλλήλων  του Τμήματος και ανέφερε ότι οι μηχανικοί θα αποτελέσουν το  επιστημονικό προσωπικό εκείνο, που θα πρέπει να προάγει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα μας.

Άπαντες οι βραβευθέντες συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν το νυν Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Μπλέτσα για την πρωτοβουλία, ο οποίος στο πλαίσιο της βράβευσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο κάθε Προέδρου ξεχωριστά, τονίζοντας πως όλοι οι προκάτοχοί του ακολούθησαν χρηστή διοίκηση, με οικονομική σύνεση, αλλά και δυναμισμό δίνοντας στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας την απαιτούμενη ώθηση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Δημήτριος Κοτσάνης, ενώ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντάρας Σπύρος Δήμαρχος Θέρμου, Γαλούνης Ερωτόκριτος  Δήμαρχος Ξηρομέρου, Φωτάκης Βασίλειος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, Αϊβαλής Βασίλειος Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Μπανιάς Ανδρέας Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου, Νικολόπουλος Παύλος Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος Τοπικό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Νικάκης Δημήτριος Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου,  Παπαθανάσης Παντελής  Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Τσιτσέλης Ιωάννης Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και Χριστόφορος Μπόκας  Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

TOP