Συνάντηση Δ.Ε. ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με τον βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενδελεχή συζήτηση επί σειρά τεχνικών και αναπτυξιακών θεμάτων είχε o Πρόεδρος κ. Λίνος Μπλέτσας και τα μέλη της  Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με το Βουλευτή Ν.Δ. του Νομού κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/01/2018 στο κτήριο του Περιφερειακού Τμήματος, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Καραγκούνη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Λίνος Μπλέτσας ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για τα απαραίτητα έργα υποδομής, που εκκρεμούν στο Νομό, η μη ολοκλήρωση των οποίων υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, δίνοντας επίσης έμφαση στην άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης όλου του Νομού.

Επιπροσθέτως,  ανέλυσε επισταμένως τα προβλήματα, που ταλανίζουν τον τεχνικό κόσμο, με ευρεία αναφορά στο ασφαλιστικό ζήτημα και την εξοντωτική φορολογία, ενώ παράλληλα παρουσίασε συγκεκριμένες θεσμικές δράσεις και προτάσεις του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προς την κατεύθυνση άμβλυνσης των επαγγελματικών δυσχερειών όλων των μηχανικών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης από τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού, μέσω της εκμετάλλευσης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, καθώς και στο έργο, που πραγματοποιείται στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την κατάρτιση απολύτως εξειδικευμένων προτάσεων προς εξυπηρέτηση αυτής τη στόχευσης.

Χαιρετίζοντας από την πλευρά του το θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο του ΤΕΕ Αιτωλοκαρνανίας στα τεκταινόμενα του Νομού, ο κ. Κ. Καραγκούνηςυπογράμμισε την αναπόδραστη ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών για  όλους  τους ελεύθερους επαγγελματίες, ιεραρχώντας ταυτόχρονα ως άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία φιλοεπενδυτικου κλίματος, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να λάβει χώρα η αναπτυξιακή επανεκκίνηση του τόπου.

Ως ικανή και αναγκαία συνθήκη  του σκοπού αυτού έθεσε την αναθεώρηση του Άρθρου 24 του Συντάγματος, που όπως ανέφερε «κρατά την πατρίδα μας δέσμια νοοτροπιών και ιδεοληπτικών αγκυλώσεων του παρελθόντος».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κ. Καραγκούνης σταχυολόγησε  προτάσεις και ιδέες για την είσοδο της Αιτωλοακαρνανίας σε αναπτυξιακή τροχιά και αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Προέδρου του ΤΕΕ κ. Λίνου Μπλέτσα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση θα αποτελέσει εφαλτήριο για την αδιάλειπτη θεσμική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και όλων των παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής,με κοινό στόχο την ανάσχεση της οικονομικής ύφεσης, που ναρκοθετεί το μέλλον του Νομού.

Στη συνάντηση με τον κ. Κ. Καραγκούνη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Λίνος Μπλέτσας ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ψυλλιάς, ο  Γ.Γ. κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Επαμεινώνδας Λύρος, Αδάμ Βλαχογιάννης,  Αλέξιος Κατσακιώρης και η κα. Αμαλία Γιαννακά.

TOP