Δελτίο Τύπου – Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Θέρμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Θέρμο και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα 02/07/2018, παρουσία του Δημάρχου Θέρμου κ. Σ. Κωνσταντάρα, της Αντιδημάρχου κα. Ι. Καλημέρη και του επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στο Δ. Θέρμου κ. Θ. Κασόλα.

Στη εν λόγω συνεδρίαση συζητήθηκαν αρκετά θέματα με επίκεντρο το Θέρμο, όπως τα προβλήματα του Σχεδίου Πόλεως, οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το Κτηματολόγιο, καθώς και η προοπτική συνεργασίας του ΤΕΕ με το Δήμο για ανάπτυξη της Λίμνης Τριχωνίδας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ  Αιτωλοακαρνανίας κ. Σ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στο  εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του ΤΕΕ για την περιοχή, καθώς η Δ.Ε. έχει βρεθεί ήδη 2 φορές στο Θέρμο ενώ τόνισε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της λίμνης Τριχωνίδας προσκαλώντας τους δήμους Αγρινίου και Θέρμου να συνδιαμορφώσουν σχετικές προτάσεις, πρόσκληση την οποία και έχουν αποδεχτεί και αναμένονται νεότερα στο προσεχές μέλλον. Τέλος διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα της περιοχής και θα εργαστεί για την επίλυσή τους.

O Δήμαρχος Θέρμου κ. Σ. Κωνσταντάρας, αφού επεσήμανε ότι το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας είναι ο θεσμός εκείνος που συμβάλλει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Νομού, ενημέρωσε τη Δ.Ε.  ότι προγραμματίζεται συνάντηση του ιδίου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη για το σχεδιασμό του οδικού άξονα Αντιρρίου-Ναυπάκτου-Καρπενησίου δια μέσω Θέρμου, κατόπιν της οποίας θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις. Παράλληλα στάθηκε στο χρονίζον  πρόβλημα της έλλειψης Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο Θέρμου, για την επίλυση του οποίου ζήτησε τη συνδρομή του ΤΕΕ, ενώ εξήρε τη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τη βοήθειά του στο συγκεκριμένο θέμα. Όσον αφορά στη Λίμνη Τριχωνίδα υπογράμμισε την αναγκαιότητα κοινής αναζήτησης προτάσεων από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, τους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ως προς το Σχέδιο Πόλεως ανέλυσε τις οικονομικές δυσκολίες επίλυσης του προβλήματος, ενώ για το Κτηματολόγιο ανέφερε ότι προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικό χώρο στην εταιρεία της κτηματογράφησης για τη λειτουργία σχετικού γραφείου στο Θέρμο και παράλληλα ζήτησε τη διοργάνωση  ημερίδας στο Θέρμο για την ενημέρωση των πολιτών.

O κ. Κασόλας αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεγάλο πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλεως Θέρμου, στο οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον περαιτέρω τροποποιήσεις, λόγω του ήδη μεγάλου αριθμού τους, καθώς και στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή, που καθιστά απαγορευτική την τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων και κατά συνέπεια την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους πολίτες όσο και για τους μηχανικούς. Επιπλέον, αναφερόμενος στο επερχόμενο έργο του Κτηματολογίου, επεσήμανε τη μη πρόβλεψη λειτουργίας γραφείου Κτηματογράφησης στο Θέρμο προς εξυπηρέτηση των δημοτών, ζητώντας και για τα τρία ανωτέρω ζητήματα τη συνδρομή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προς επίλυσή τους.

Το λόγο έλαβαν επίσης όλα τα παριστάμενα μέλη της Δ.Ε. καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους για όλα τα θέματα, που τέθηκαν στη συνεδρίαση και  δεσμευθήκαν για τη συνέχιση της συνεργασίας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με το Δ. Θέρμου.

Στη συνεδρίαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχαν εκτός των προαναφερθέντων ο Αντιπρόεδρος κ. Π. Ψυλλιάς, ο Γ.Γ. κ. Κ. Παπαθανασίου και τα μέλη κ.κ.  Ι.Κοργιαλάς,  Α. Βλαχογιάννης και η κα Αμαλία Γιαννακά.

 

 

TOP