Δελτίο Τύπου – Διαδικτυακή ημερίδα:«Σύγχρονες Εφαρμογές Γεωπληροφορικής για Μηχανικούς. Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Κτηματολόγιο & Τηλεπισκόπηση»

Με μαζική συμμετοχή Μηχανικών από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και όλη την ελληνική επικράτεια (βλ. σχετικό Χάρτη) πραγματοποιήθηκε άλλη μία πρωτοποριακή εκδήλωση του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ συνδιοργάνωσε με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες Εφαρμογές Γεωπληροφορικής για Μηχανικούς. Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Κτηματολόγιο & Τηλεπισκόπηση».

Την εκδήλωσε προλόγισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Στυλιανός Μπλέτσας, ο οποίος υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία, που προσδίδει η ανάπτυξη των γεωχωρικών δεδομένων τόσο στην εργασία των Μηχανικών, όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από μία μόνιμη συνεργασία του ΤΕΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Παρουσιάσεις επιστημονικών θεμάτων, σχετικών με το θέμα της ημερίδας πραγματοποίησαν κατά σειρά οι κ.κ.  Γεώργιος Βέργος (Καθηγητής στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Παναγιώτης Λολώνης (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Γεωχωρικών Πληροφοριών του Ελληνικού Κτηματολογίου), Ιωάννης Φαρασλής (ΕΔΙΠ από το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), η κα. Παρασκευή Γκατζιούρα  (Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), καθώς και ο κ. Νικόλαος Γκιτσάκης  (Ερευνητής από το Προσωπικό του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου). Χαιρετισμό στην ημερίδα ως συμμετέχων απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσακούμης.

Στο τέλος των παρουσιάσεων υποβλήθηκαν πολυάριθμες ερωτήσεις προς τους ομιλητές, ενδεικτικό στοιχείο του οξυμένου τεχνικού ενδιαφέροντος, που διέγειραν οι εξειδικευμένες παρουσιάσεις στο κοινό, που παρακολούθησε την ημερίδα διαδικτυακά.

Ολόκληρη την εκδήλωση θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε σύντομα στο κανάλι του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο Youtube.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2


 


 

 

 

  
 
 

 

TOP