Δελτίο Τύπου – Διαδικτυακή Εκδήλωση “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020”

Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα πρωτοποριακή εκδήλωση διοργάνωσε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 4/12/2020, με θέμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020“.

Εν αναμονή της έναρξης του σχετικού προγράμματος, το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, καινοτόμησε για άλλη μια φορά, όντας ο πρώτος φορέας πανελληνίως, που διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες μηχανικούς από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από όλη την επικράτεια, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να λύσουν τις απορίες τους για επιμέρους τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

Αρχική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κα. Αλίς Κοροβέση, (Διευθύνουσα Σύμβουλος ΙΝΖΕΒ), η οποία συνέδεσε το πρόγραμμα με τις πανευρωπαϊκές εξελίξεις σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ακολούθησε η κα Χρυσούλα Βαΐτση (Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Γραφείο υποστήριξης ΚΕΝΑΚ ΤΕΕ)η οποία από την πλευρά της έδωσε πληθώρα απαντήσεων στα τεχνικά ζητήματα, που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες Μηχανικούς, ενώ τέλος, ο κ. Αντώνιος Μαρίνος (Διπλ. Ηλ.Μηχανικός& Μηχανικός Η/Υ, ΜΒΑ, PMP©, Διευθυντής Γραφείου, Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ) εκπροσωπώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενημέρωσε το διαδικτυακό κοινό της εκδήλωσης για το πλαίσιο εφαρμογής και λειτουργίας του “Εξοικονομώ -Αυτονομώ“, δίνοντας ταυτόχρονα αρκετές απαντήσεις και σε τεχνικά θέματα.

Ο κ. Μαρίνος μεταφέροντας την άποψη του Υπουργείου δήλωσε, πως δε βρίσκεται στις προθέσεις του ΥΠΕΝ, το ενδεχόμενο χρονικής μετάθεσης στην έναρξη του Προγράμματος,παραθέτοντας μια σειρά από νομικούς και τεχνικούς λόγους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνου Μπλέτσα, ο οποίος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις συνθήκες εργασίας των Μηχανικών εν μέσω της πανδημίας.

Η πρώτη, πλήρως διαδικτυακή εκδήλωση στην ιστορία του Τμήματος, έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προς όλους τους συμμετέχοντες, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την αμεσότητα  της διοργάνωσης και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της. Ολόκληρη η εκδήλωση θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο κανάλι του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο YouTube, ενώ άμεσα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις στα τεχνικά θέματα, που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, προς ενημέρωση όλων των Μηχανικών, που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2


 


 

 

 

  
 
 

 

TOP