Ψήφισμα της ΔΕ/ΤΕΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο

H Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας υιοθετεί το ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο που έχει ως εξής:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στο Νομοσχέδιο “για την Προστασία της Εργασίας” και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να το αποσύρει καθώς αναμένεται να επηρεάσει ανεπανόρθωτα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου που εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε διάφορους τομείς του Τεχνικού Κλάδου, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος και να λάβει χώρα διάλογος με σωματεία και φορείς συμπεριλαμβανομένου του ΤΕΕ.

Η προστασία της εργασίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με μέτρα όπως η κατάργηση του οκταώρου, η διευκόλυνση των απολύσεων, η επέκταση της ελαστικής εργασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε ακόμα περισσότερους τομείς, μέτρα που περιλαμβάνονται στο επίμαχο Νομοσχέδιο.

Η Διοικούσα Επιτροπή συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Σωματείων και καλεί τα μέλη του ΤΕΕ να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 10/6 και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό.»

TOP