Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση:“Aνάρτηση Δασικού Χάρτη στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας”

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, οι αλλαγές που επιφέρουν σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο, καθώς και η αντιμετώπιση των αστοχιών τους, απασχόλησε τους μηχανικούς, που συμμετείχαν στη σχετική διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 24/02/2021.

Την εκδήλωσε προλόγισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ κ. Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε την ανάρτηση των δασικών χαρτών ως ιστορική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακό και οικολογικό αποτύπωμα, εστιάζοντας όμως ταυτόχρονα στις εγγενείς στρεβλώσεις τους, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την άμβλυνσή τους το διεπιστημονικό διάλογο για την κατάθεση των βέλτιστων δυνατών προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν κατά σειρά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας κ. Νικήτας Μάζης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος, το μέλος της Διοικούσας του ΓΕΩΤΕΕ κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο συντονιστής της Μελέτης Κτηματογράφησης Αιτωλοακαρνανίας κ. Ευάγγελος Καραμπλιάς, ενώ κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπυρίδων Βλάχος.

Κατόπιν της σχετικής παρουσίασης και ανάλυσης όλων των διοικητικών, νομικών και τεχνικών δεδομένων που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες από τον κ. Βλάχο, υποβλήθηκαν δεκάδες ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες απαντήθηκαν ενδελεχώς από τους ομιλητές της εκδήλωσης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους μηχανικούς του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας να επιλύσουν αρκετές από τις απορίες τους, σε πρώτο επίπεδο, σχετικά με τη διαχείριση των δασικών χαρτών.

Ολόκληρη την πρώτη εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες, που διοργανώθηκε πανελληνίως από το Τμήμα μας, συνολικής διάρκειας τριών ωρών, ενδεικτικής του ενδιαφέροντος που προκάλεσε, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο Youtube.

Φωτογραφία


 


 

 

 

  
 
 

 

TOP