Δελτίο Τύπου Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019

Παρουσία πολυάριθμων μελών του – Μηχανικών του Ν. Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ την Παρασκευή 25/01/2019.

Στην καθιερωμένη ομιλία του Προέδρου, ο κ. Σ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στο συνεχιζόμενο φαινόμενο διαρροής επιστημονικού προσωπικού προς το εξωτερικό, τονίζοντας πως η προσπάθεια ανάσχεσής του δεν μπορεί να συμβαδίζει με πολιτικές υπερφορόλογησης και «ποινικοποίησης» του επιχειρείν. Προς την κατεύθυνσή αυτή τόνισε πως απαιτείται μία καθολική υπέρβαση με έντονα τα χαρακτηριστικά της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας πως το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας καταβάλλει άοκνες προσπάθειες εξυπηρέτησης αυτού του στόχου, καταθέτοντας προτάσεις σε διακρατικά επιστημονικά προγράμματα σε συνεργασία με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, υλοποιώντας μνημόνια συνεργασίας με αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς όπως το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όντας το πρώτο και μοναδικό Περιφερειακό Τμήμα ΤΕΕ της χώρας μας, που υλοποιεί σχετικές δράσεις  και συμμετέχοντας σε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα αναφέρθηκε αδρομερώς στα εκτελούμενα, αλλά και στα απαιτούμενα έργα υποδομής στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σκιαγράφησε το θετικό αντίκτυπο, που αναμένεται να έχει το εν εξελίξει έργο του Κτηματολογίου. Τέλος, έδωσε έμφαση στην αναπόδραστη ανάγκη επένδυσης στην καινοτομία, την αριστεία, την αειφορία και την κυκλική οικονομία καλώντας σε συστράτευση όλους τους φορείς  που μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ανάκαμψη της περιοχής μας, δεσμευόμενος πως το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίσει να αποτελεί τον απαραίτητο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή μέσα από τις δράσεις και τις ενέργειές του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού κ. Χρήστου Ράδου για τη μείζονα χειρονομία ανιδιοτέλειας και προσφοράς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αγρίνιο, μέσω της εκπόνησης μελέτης της πολυπαθούς πια σύνδεσης με την Ιόνια Οδό. Μία κίνηση, που σύμφωνα με τον κ. Μπλέτσα μόνο αυτονόητη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και αποδεικνύει εν τοις πράγμασι το μέγεθος και το ήθος του ανδρός, καθώς και την αφειδώλευτη διάθεση για προσφορά στην πατρίδα του και το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Χ. Ράδος παραλαμβάνοντας το βραβείο του ευχαρίστησε θερμά το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την τιμή και στάθηκε στην πολύτιμη αρωγή που είχε από το δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου,  το Γ.Γ. κ. Δ. Τζιώλη και τον Προϊστάμενο  του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Ν. Μασίκα, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανιδιοτελούς προσφοράς από όλους, προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ευρύτερη περιοχή.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές κ.κ. Γ. Βαρεμένος και κ. Κ. Καραγκούνης, ο Περιφερειάρχης κ. Α. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ενώ  παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα  Χ. Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Ν. Μπαλαμπάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων κ. Ι. Λύτρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης  κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Αγρινίου κ. Α. Μπανιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας κ. Β. Μπαρπαγιάννης, η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κα Β. Παπαχρήστου  και ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Α. Παπαθανάσης.

 

 

 

 

TOP